انواع سرخ کن
- سرخ کن های معمولی الکترونیکی: سرخ کن های معمولی نمونه هایی هستند که شامل یک المنت و یک مخزن روغن هستند و غذا را با درجه های حرارتی مختلف سرخ می کنند. از آنجای که المنت گرم کننده در سرخ کن های الکتریکی در تماس با روغن قرار دارد، اتلاف انرژی در آنها بسیار کم است. سرخ کن های الکتریکی دارای درپوش هستند که برای ایمنی و محافظت در مقابل سوختگی ناشی از روغن داغ قابلیت قفل شدن دارند. در بیشتر سرخ کن ها قابلیت خارج کردن سبد از روغن بدون نیاز به باز کردن درپوش وجود دارد. برخی از مدل ها دارای دریچه ای شیشه ای هستند که به شما امکان مشاهده مراحل پخت را می دهد.. آنها دارای نشانگرهایی هستند که کاربر را از شرایط پخت آگاه می کنند. توصیه می شود قبل از روشن کردن دستگاه با استفاده از حوله یا دستمال کاغذی سطح داخلی این شیشه با روغن چرب شود. این کار موجب می شود که بخار مانع مشاهده داخل سرخ کن در زمان پخت نشود.
- مینی سرخ کن ها: مینی سرخ کن ها هم نمونه های کوچک شده سرخ کن ها در بازار هستند. همچنین سرخ کن ها از نظر ظرفیت مخزن روغن و مواد غذایی، قدرت و انواع ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند. از آنجا که یکی از دلایل عدم استقبال از سرخ کن میزان مصرف بالای روغن در آن است، در سال های اخیر انواع مجهز به سیستم کاهش مصرف روغن و حتی بدون نیاز به روغن هم روانه بازار شده است.
نکات مهم در هنگام خرید سرخ کن
۱- در نظر گرفتن نوع سرخ کن و بودجه مورد نظر: مانند خرید هر وسیله دیگری در وهله نخست باید نوع نیاز خود را مشخص کنید. باید بدانید چه نوع سرخ کنی برای چه تعداد افراد در خانواده می خواهید. همچنین باید بودجه خود را معین کنید.
۲- در نظر گرفتن تعداد اعضای خانواده: در هنگام خرید سرخ کن همه جوانب را در نظر بگیرید و سرخ کنی خریداری کنید که شما را به دردسر نیندازد. به عنوان مثال خرید یک سرخ کن بزرگ برای یک خانواده دو نفره و یک سرخ کن کوچک برای یک خانواده پرجمعیت مناسب نیست.
همچنین بهتر است به نوع ظرف روغن سرخ کن توجه کنید. بهتر است ظرف روغن از نوع استوانه ای باشد تا بتوان به راحتی قطعات بزرگ تر غذا را در آن جا داد. ظروف روغن چهارگوش برای خانواده های کم جمعیت مناسب ترند. این عمق برای اینکه روغن کافی در ظرف جای گرفته و مواد غذایی نیز به راحتی در آن شناور شوند، مناسب است. فراموش نکنید که روغن تنها باید نیمی از ظرف را پر کند. طبعا اگر این ظرف متحرک باشد، شست وشو و تمیز نگهداشتن آن به مراتب ساده تر خواهد بود.
۳- عدم استفاده از سبد سرخ کن آسانسوردار: سبد سرخ کن می تواند در بسیاری از موارد بسیار کارآمد باشد، اما گاهی لازم است که قطعات غذا بدون سبد در ظرف روغن قرار گرفته و سرخ شوند. در این صورت باید از کفگیری که به ظرف صدمه نزند استفاده کنید. توجه کنید که سبد باید جایی برای قرار گرفتن در بالای سطح روغن داشته باشد تا روغن اضافه مواد داخل آن خارج شود در عین حال سبدهای سرخ کن آسانسوردار زودتر از نوع دستی خراب می شوند.
۴- انتخاب سرخ کن با چراغ های نمایشگر وضعیت: سرخ کنی تهیه کنید که چراغ نشان دهنده وضعیت داشته باشد. توجه داشته باشید که چراغی که تنها روشن بودن دستگاه را نشان دهد چندان کاربردی ندارد؛ منظور چراغی است که آماده بودن دستگاه و رسیدن آن به درجه حرارت مطلوب را به شما نشان دهد. بسیاری از سرخ کن های امروزی دارای سیستم الکترونیکی کنترل دما هستند. این سیستم ها با اندازه گیری پیوسته دمای روغن باعث صرفه جویی درمصرف انرژی می شوند. یک ترموستات خوب می تواند دما را با اختلاف کمتر از ۷ درجه سانتیگراد نسبت به دمای مورد نظر ثابت نگه دارد که موجب می شود زمان دقیق پخت را بدانیم. ترموستات های ایمن، سرخ کن را زمانی که دمای روغن داخل آن به مقدار خطرناکی برسد، خاموش می کنند و مانع آتش گرفتن روغن می شوند.
۵ -انتخاب سرخ کن تایمر دار: سعی کنید از انواع سرخ کن های تایمر دار استفاده کنید.زمانی که از راهنمای پخت غذایی را انتخاب کرده و می خواهید آن را تهیه کنید، معمولا در این راهنما زمان لازم پخت به همراه درجه حرارت مطلوب ذکر می شود؛ بنابراین شما می توانید پس از آماده شده روغن (که چراغ نشان دهنده آن را به شما علامت می دهد) تایمر را بر روی زمان مورد نیاز پخت تنظیم کنید. به این صورت شما نیاز ندارید در بقیه زمان پخت مراقب سرخ کن باشید، بلکه می توانید آن را ترک کرده و به بقیه کارهای خود بپردازید.
۶- صافی یا فیلتر سرخ کن: دستگاه سرخ کن باید دارای صافی هایی باشد که تعویض و تمیز کردن آنها ساده باشد. کار فیلتر جلوگیری از پخش بخار و بوی ناشی از سرخ شدن غذا است.
۷ – رنگ و طراحی سرخ کن: اگرچه ممکن است برای بسیاری از مردم این عاملی مهم نباشد؛ ولی باید این واقعیت را در نظر داشت که هماهنگ بودن سرخ کن با طراحی آشپزخانه، سایر وسایل و نیز رنگ بندی دکوراسیون شما، شما را از خریدتان راضی تر خواهد کرد؛ بنابراین توجه کنید که چه رنگ، اندازه یا مدلی بهتر با دکوراسیون و محیط آشپزخانه شما سازگار خواهد بود.
۸- انتخاب سرخ کن با لایه داخلی نچسب: لایه داخلی نچسب از مواردی است که همه خواهان آن هستند. این موجب می شود که نه تنها ضایعات غذا کم شود بلکه شست وشو و نظافت دستگاه آن نیز بسیار آسان شود.
دیدگاه خود را بنویسید